BILSTEIN B6 Camper: Vi ryster bobilmarkedet, men ikke passasjerene

 

Del-integrert bobil

Bilstein B6 Camper og Bilstein B6 Camper Advanced passer på

del-integrerte bobiler basert på Fiat Ducato fra 2006 og nyere.

Både lett og tungt chassis. Samtidig passer dem på Citroën og

Peugeot basert på samme chassis.

 


By-bobil

Har du en by-bobil basert på Fiat Ducato som er bygget av en bobilleverandør?

eller har du bygget om en varebil og ønsker premium støtdempere.

Ikke noe problem. Bilstein B6 Camper og Bilstein B6 Advanced passer aller

modeller med Fiat Ducato chassis fra 2006 og nyere, samt Citroën og

Peugeot basert på samme chassis.

 

 

Vår patenterte BILSTEIN DampMatic® technology

 

BILSTEIN B6 Camper Advanced har vår egenutviklede DampMatic®-teknologi – et passivt dempningssystem for gasstrykkstøtdempere. Et passivt-dempersystemer er faktisk et kompromiss mellom sikkerhet, komfort og smidighet, fordi de ikke kan tilpasse seg endrede kjøreforhold, det vil si at de alltid følger best mulig karakteristiske kurve.

Det er nettopp her den spesielle egenskapen til vår DampMatic®-teknologi kommer inn i bildet: Dempere som BILSTEIN B6 Camper Advanced kan veksle mellom to karakteristiske kurver uten magnetventil, det vil si rent mekanisk fordi de har et kammer nummer to inne i demperen. Kjøretøyet forblir stabilt på grunn av amplitudeavbøyningen – uten tilleggskomponenter, kabler eller kontrollenheter. DampMatic®-justeringssystemet reagerer svært følsomt og raskt: for eksempel absorberer det støy på grov asfalt og forbedrer rulleegenskapene ved brosteinskanter eller på brostein. Effekten merkes også på svingete veier og ved filskifte.

COMPRESSION STAGE

REBOUND STAGE

 


Testet i Bilstein sin egen vei-test.

Vi har testet våre camper støtdempere i en spesiell løype under «Bilstein driving test» Her ble støtdemperne utsatt for ekstreme påkjenninger, høy fart, ujevnt underlag og kjøring over kanter. Vi brukte mange uker for å optimalisere dem før vi var fornøyd.


Hvorfor utfører Bilstein vei-test av sine dempere?

Før vi går i serieproduksjon med en produktlinje, tester vi prototypene i en omstendelig prosess. I BILSTEIN-veitesten tester vi oppførselen til støtdemperne under ekstreme forhold – på dårlige veidekker, i høye hastigheter og ved unna manøvrer. Testerne kjører gjentatte ganger opp og ned en spesiell løype for å finne de ideelle egenskapene og finne innstillinger for maksimal sikkerhet og ytelse samt maksimal komfort.


Hva testes under en kjøre-test?

I BILSTEIN-kjøretest tester vårt ekspertteam bestående av ingeniører og mekanikere den virkelige oppførselen til de nye støtdemperne og den autentiske kjørefølelsen i ulike kjøresituasjoner på en spesiell testbane. Teamet samler inn data fra ulike måle- og testprosedyrer og optimerer støtdemperne. De viktigste parameterne er sikkerhet, komfort og ytelse.


Hvordan blir en kjøre-test utført?

Når vi kjører rundt testbanen tester vårt førertestteam sikkerhet, bremse- og styreadferd samt kjøredynamikk, og tar hensyn til hvordan bilen føles i de ulike situasjonene. Flere ganger må de demontere og montere støtdemperne og optimalisere innstillingene. Først når alle er enige om at ingenting kan bli bedre, får et produkt karakteren testet i "BILSTEIN road-test".